donderdag 21 september 2017

Indianenfeest

Bores denkt sinds september dat hij uit elke grote doos een prachtige auto gaat toveren. Het pakketje van Zalando was een ware ontgoocheling vandaag.
Dat het september was, dat zullen we geweten hebben. Norah werd 6, Rube werd 4 en Bores werd 2.
3 prachtige leeftijden.
De septemberkindjes waren jarig en daar hoort - uiteraard - een feestje bij!

Omdat versieren en bakken in een thema gewoon zoveel leuker en gemakkelijker is (te veel keuze anders!), kozen we voor het thema: INDIANEN. Niet dat de kindjes specifiek iets met indianen hebben. Maar ze vonden zelf geen compromis (Norah wou een ballerinafeest, maar dat zag Rube niet zitten). Dus koos ik voor iets dat voor iedereen wel leuk zou zijn.
Bijna al het lekkers werd gemaakt door zus Yanne. De beste hobbybakker van de wijde omgeving. Veel van de recepten vind je reeds op haar blog, de rest komt er later nog wel op. ;-)
Ik ga er niet te veel woorden aan vuil maken, de beelden zeggen genoeg.

De totempalen die Norah maakte vind ik supergeslaagd. Heel simpel: ik heb papier opgerold en er een dekseltje onder geplakt. En Norah maakte er prachtige totem-figuren van. De perfecte potjes om de popcorn in te serveren!

En kijk naar die veren overal! Dat is een heel leuk project om met de kindjes te doen. Ze kunnen zich helemaal laten gaan in het schilderen, en dan knip je er vormen uit, zonder de lijnen van het schilderij te volgen. Zo krijg je slingers met een prachtige aflopende print.

En dan, tjah, al dat lekkers... Dat is om héél lang na te genieten.

Een tip, voor als je je zelf aan zo'n feestje waagt: kies een beperkt kleurenpalet. Norah en Bores kregen enkel roze en groene verf om mee aan de slag te gaan. En ook in het gebak hielden we ons zoveel mogelijk aan die kleuren (bruin/wit/zwart/goud + groen en roze).
Op die manier past alles bij elkaar, hoe uiteenlopend het ook is.



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten